Plazma Pen

Plazma Pen

Plazma Pen 

Ameliyatsız göz kapağı estetiği olarak ünlenen Plazma Pen daha sonra tüm yüzde, özellikle kırışıklıkları yok etmede kullanılmaya başlar çünkü cilt yenileme, gençleştirme, lifting, sıkılaştırma ve daha birçok kazanımı olan son derece etkili bir uygulamadır.

Kimyager Irving Langmuir’e 1928 yılında Nobel ödülü kazandıran plazma, maddenin dördüncü hali olarak nitelendirilir. İyon ve elektronlardan oluşan iyonlaşmış gaz, maddenin plazma hali olarak literatüre geçer. Plazmada, bağlanmamış durumdaki nötr parçacıklar düşük elektrik akımı ile harekete geçirilerek fiziksel ve kimyasal tepkime yaratılır. Bu tepkime, sınırlı mikro hasar ile cildi yenileyen Plazma Pen tekniğinin temelini oluşturur.

Plazma Pen Nedir?

Plazma enerjisinin kozmetik amaçlı kullanımını sağlayan plazma pen, bir cilt yenileme sistemidir. Plazma kalem, uygulama bölgesinde gaz halinde bulunan azot ve su buharını iyonize ederek plazma enerjisi ile cilt yüzeyinde noktalar halinde yanık benzeri hasar yaratır.

Belli bir mesafeden uygulanan plazma pen, diğer birçok cilt yenileme sisteminden farklı olarak derin dokularda değil cilt yüzeyinde etkilidir. Plazma kalem ile cilt arasındaki mesafede, havada asılı bulunan su buharı ve azot, kalemin ucundan çıkan enerji ile tepkimeye girdiği anda ortaya çıkan moleküler değişim cilt yüzeyindeki yenilenmesi istenen dokuyu, minik noktalar halinde hava uçurur.

Katıdan direk olarak gaza geçişi sağlayan plazma enerjisi, cilt yüzeyini iyonize eder. Cilt yüzeyi noktalar halinde buharlaştırılır. Bu sınırlı hasarı tedavi etmek için harekete geçen cilt, kısa sürede minik yara kabukları ile birlikte tüm cildi onarır, yeniler.

Plazma Pen Nasıl Uygulanır?

Uygulama bölgesi anestezik kremle uyuşturulduktan sonra plazma kalem belirlenen bölgeye milimetrik aralıklarla atışlar yapar. Uygulama bölgesinde yanık gibi görünen küçük kahverengi noktalardan bir ağ görüntüsü ortaya çıkar.

İşlem yapılacak bölgeye ve uygulamanın amacına göre seans süresi değişir. Plazma pen başta göz çevresi olmak üzere yüzün tamamında güvenle uygulanmaktadır. Derinliği oldukça düşük olması sebebiyle göz çevresi gibi hassas dokularda işlem yapmak için uygun bir sistemdir.

Tek seansta muhteşem sonuçlar elde edilebilen, hasta memnuniyeti yüksek bir uygulamadır fakat iyileşme süreci zaman zaman meşakkatli olabilir. Hastanın bu konuda doğru şekilde bilgilendirilmesi, plazma penin başarısı açısından önemlidir.

Plazma Pen Hangi Tedavilerde Kullanılır?

Cilt yenileme uygulamalarının birçok amacı olabilir; lekelerden kurtulmak, cildi canlandırmak, kırışıklıkları yok etmek gibi. Plazma pen uygulaması ilk başlarda lifting etkisi ile göz kapağını kaldırmak için kullanılır fakat kısa süre sonra, bir cilt yenileme ve gençleştirme sistemi olarak göz çevresi dışında tüm yüz, boyun ve dekolte bölgesinde kullanılmaya başlanır.

Plazma pen ile yapılabileceklerin listesi günümüzde daha da uzamış durumda:

  • Ameliyatsız göz kapağı kaldırma
  • Göz çevresi gençleştirme
  • Alın kırışıklıkları tedavisi
  • Cilt yenileme, sıkılaştırma ve germe
  • Gıdı toparlama
  • Dekolte sıklaştırma
  • Leke tedavisi
  • Cilt tonu eşitleme
  • Siğil ve ben silme
  • El gençleştirme
  • Bacaklarda ve karın bölgesinde çatlak tedavisi

Plazma Pen Seansları 

Plazma pen ile ameliyatsız göz kapağı estetiği seansı, anestezik kremin etki etmesinden sonra yaklaşık 15-20 dakika kadar sürer. Plazma pen genel olarak seri bir uygulamadır diyebiliriz. Tüm yüz ya da karın bölgesinde çatlak tedavisi gibi uygulamalar en fazla 45 dakikalık seanslar şekilde planlanır.

Tek seansta oldukça etkili sonuçlar elde etmek mümkündür fakat tedavinin içeriğine göre seans sayısı değişebilir. Plazma pen ile çatlak tedavisinden söz ediyorsak tek seans yetersiz olacaktır. Cilt gençleştirmede de aynı şekilde birkaç seans uygulama yapmak daha etkili sonuçlar elde etmemizi sağlar. Çok düşük göz kapağı tedavisinde işlemi tekrar etmek gerekebilir. Maksimum 3 seans olarak düşünebiliriz.

Plazma Pen Uygulaması Sonrası 

İyileşme süreleri oldukça kişisel durumlardır, genel bilgilendirmeleri kendi yara iyileşme ritminizi göz önünde bulundurarak değerlendirmenizde fayda var.

Plazma pen uygulaması sonrası ilk gün yüzünüz güneşte yanmış gibi sızlayabilir, cildiniz gergin olacaktır, ateş hissetmeniz normaldir, ödem oluşması ihtimal dahilindedir. Tüm bu etkiler uygulama sonrası giderek azalarak birkaç gün içinde tamamen kaybolur ve kabuk atma süreci başlar.

Plazma pen yaptırmaya karar verdiğinizde bir hafta kadar nekahat dönemine izin verecek bir planlama yapmanız, enfeksiyon riskine karşı cildinizi ve sağlığınızı korumak açısında  önerilir.

Plazma pen uygulaması sonrası dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar söz konusudur ki yara iyileşme dönemi plazma pen uygulamasının başarısını büyük ölçüde belirler.

  • Cildinizi güneşten koruyun.
  • Cildinizi telefon ve bilgisayar ekranlarından yayılan UV ışınlarından koruyun.
  • Güneş koruyucu kullanın, günden en az üç defa güneş kremini tazeleyin.
  • Yara kabuklarını asla yolmayın, elle müdahale etmeyin.
  • Cilt temizliğini özenli bir şekilde size önerilen içerikleri kullanarak yapın.
  • İyileşme döneminde alkol ve sigaradan uzak durun.

Uygulama öncesi hastanın iyileşme dönemine dair detaylı bir şekilde bilgilendirilmesi gerekir. Olası durumlara karşı hastanın bilinçli ve hazırlıklı olması, plazma pen tedavisinde yaşanabilecek birkaç sıkıntıya da tamamen ortadan kaldıracaktır. Çünkü plazma pen iyileşme süreci zaman zaman kişiyi zorlayabilir fakat sonrasında elde edilen netice o kadar güzeldir ki gösterilen sabır, emek ve özene fazlasıyla değer.

Plazma Pen acıtıyor mu?

Uygulama öncesi işlem yapılacak alana lokal anestezi kremi uygulanır fakat ağrı eşiği düşük kişilerde seasn sırasında ufak ısırıklar türünde bir acı duyulması ihtimaldir.

Kimler plazma pen yaptıramaz?

Yetişkin her yaştan kadın ve erkeğin kullanımına uygundur. Gebeler, sedef ve roses gibi cilt hastalıkları olanlar, on sekiz yaşından küçükler plazma pen tedavisi için uygun adaylar değildirler.

Plazma pen sonuçları kalıcı mı?

Plazma pen sonuçları cerrahi operasyonlar kadar uzun süreler kalıcıdır. Uygulama yapılan bölgeye, kaç seans işlem yapıldığına ve hastanın genel eğilimlerine göre değişiklik arz etse de beş yıla kadar kalıcı olabilir. Plazma pen sonuçları ilk iki yıl boyunca yüksek performans gösterir.

FDA onaylı plazma pen, yıllar içinde tekrar edilerek, sonuçların daha uzun yıllar kalıcı olmasını sağlamak da mümkün. Cildin kendi kendini onarma yeteneğini harekete geçirme temel prensibi üzerine kurulu olması sayesinde, tekrar edilmesinde hiçbir sakınca yoktur.

Plazma pen zararlı mı?

İz kalması gibi bir risk dışında plazma pen son derece güvenli bir uygulamadır. Hiçbir zararı yoktur çünkü kanama olmaz, dikiş kesi gerektirmez, herhangi bir yabancı madde cilde şırınga edilmez. Tamamen doğal bir iyileşme ve yenilenme sürecini harekete geçirir. Sonuçlar çoğu zaman hastayı da uygulamayı yapan hekimi ve uzmanı da ziyadesiyle memnun eder.

Plazma pen öncesi dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Plazma pen uygulaması öncesi aspirin ve benzeri kan sulandırıcıların kullanımına 1 hafta önceden ara vermiş olmak gerekir. Bunun dışında dikkat edilmesi gereken herhangi bir şey söz konusu değildir.

Diğer Tedaviler
Dermapen Tedavisi
Dermapen Tedavisi

Cildimiz her zaman mükemmel görünmeye bilir. Çünkü çevresel koşullara sürekli açıktır. Bu yüzden çabuk yıpranır, pürüzlenir, lekelenir ve yaşlanır. Si..

Devamı >
Plazma Pen
Plazma Pen

Plazma Pen  Ameliyatsız göz kapağı estetiği olarak ünlenen Plazma Pen daha sonra tüm yüzde, özellikle kırışıklıkları yok etmede kullanılmaya başlar ç..

Devamı >
Randevu Alın
Sara Yaman Beauty Studio